Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 16 november 2008

Mera ljus och ljung

Ekonomibloggen undrade lite om hur jag gör mina ljus. Jag är för snål för att köpa ljusmassa så jag sparar ljusstumpar som jag smälter till ljusmassa. För att få kaffedoften blandade jag i snabbkaffepulver. Färgen blev inte riktigt som jag hade velat, fast jag blandade i svarta vaxkritor. Veken jag använder är egentligen till för ljusgele ljus men dom fungerar bäst i koppar/muggar eftersom dom har en stålfot.Dom vanliga ljusvekarna (eller så fungerar det lika bra med steksnöre) är bättre när man har en form som man kan göra hål i botten på. Då drar man igenom veken genom hålet och knyter så att den sitter fast och ljusmassan inte rinner ut.

S, jag och L åkte till Plantagen för att köpa ljung till ingången. Men dom var slut. Enligt hon vi frågade var dom slut hos leverantören också. Dom tog slut till Halloween. Nog för att man pyntar gravar då men passar inte ljung ihop med advent också? Jag blev så besviken att jag köpte 3 cyklamen,en amaryllis och några gröna växter istället.

Annars har mest dagen gått i slapphetens tecken. Jag har ätit upp dom sista tryfflarna också. Väntar med spänning på receptet. Dom smakar så gott att dom kan bli fina presenter och julklappar. Jag gillar att göra egna presenter/julklappar. I år är det tydligen upplevelser som är årets julklappar. Det blir det några i år också. Min morfar är så himla svår att hitta på saker till. Han är tillräckligt gammal för att ha allt som han vill ha och det han vill ha kan han köpa. Dessutom så svarar han alltid "vet inte" på frågan vad han önskar sig. Han har dom senaste åren fått en frukostkorg i julklapp. Men i år tänkte vi bjuda honom på julbord. Så han får alltså reda på vad han får och får den flera veckor innan jul. 340 kronor är inte mycket för en julklapp. Men vi i den P:ska familjen ska ju också äta så det blir en julklapp på nästan 3500 kronor! Gulp.
Hon som höll i chokladprovningen igår har en butik i en stad en bit härifrån. I den butiken har hon chokladbuffe varje lördag. För 75 kronor får man äta så mycket choklad man vill.

2 kommentarer:

Ekonomibloggen sa...

Tack för beskrivningen! Jag måste testa att göra detta när jag ska julpyssla.

Hanneles paradis sa...

Afternoon tea och julblommor låter trevligt.