Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 14 november 2008

Ilska, fukt och hantverkare

Jag retar upp mig till kokgränsen för saker hela tiden. Vi har alla huslån till bundna räntor. Men vi har haft oturen att skriva om alla i år, till högre ränta. Det gör att vårat huslån har ökat med 1000 kronor/månad. Badrumslånet kostar ytterligare 1000 kronor/månad. Sen har vi fått ökade kostnader på andra områden också på ungefär 1000 kronor/månad. Så om det gick precis runt förut när jag var hemmamamma så kommer vi om jag blir det idag gå 3000 kronor minus varje månad. Så min dröm om att få vara hemma igen verkar fortsätta vara just det - en dröm.

Det leder till det andra som jag är ilsken för. Badrummet. Det skulle bli klart på 3 - 4 veckor men företaget som vi anlitat kommer när dom vill och om dom vill. Dom har 5 jobb på gång samtidigt. Förra veckan kom dom inte alls. I måndags var det en elektriker här. I torsdags skulle det komma en mellan 7 - 8, han kom halv 11. Det är tur att jag inte jobbar dagar och har sagt till jobbet att jag kommer vid 8 för jag ska släppa in en hantverkare. Idag skulle dom komma efter klockan 8, det gjorde han också. Halv 12 närmare bestämt. I 10 minuter var han här innan han åkte för han hade ingen skruv att skruva fast golvet med. Klockan 2 kom han tillbaka. Här är väggen.

Här är golvet. Inte blir dom klara på 4 veckor inte. Det är om en vecka och det ska på ett täcklager, tre gånger, som ska torka 24 timmar mellan varje lager. Det är ju bra om det blir ordentligt gjort så inte det blir fuktskadat. Alla som jag har pratat med om hantverkar säger samma sak. Dom kommer inte när dom säger, dom kan inte klockan, dom glömmer saker och försvinner i flera timmar. Egentligen borde man göra uppror mot alla hantverkare och skriva protestlistor. Vi har tur som har dusch i källaren. En av nattisarna gör också om sitt badrum och han har ingen mer dusch så han får duscha på jobbet. Hur fräscht är det när man är långledig?

Det leder mig till sak tre som gör att blodet kokar i mina ådror. Fuktskadan i kontoret/S rum blir bara större och större. I ytterhörnet kommer det in massor av vatten när det regnar, som sen sprider sig till resten av golvet. Förmodligen är det dräneringen i alla fall.


I den lokala tidningen igår var det en svara snabbt insändare mot vårdnadsbidraget. Jag blev så förbannad att jag inte kunde tänka klart så jag kunde inte svara. Men jag mailade iväg en länk till T på HARO som är ansvarig för pressen och hon skickade iväg länken till alla Haroiter på maillistan så det blev massor med bra motargument i alla fall. Jag trackar inte på alla som har sina barn på dagis, varför ska dom tracka på alla som vill vara hemma? Här kommer insändaren:

Vårdnadsbidrag, ett dumt förslag

Finanskris, lågkonjuktur och en ökning av antalet arbetslösa bedöms komma att kraftigt minska skatteintäkterna 2009 för X kommun. Detta kommer att pressa X till besparingar i många kommunala verksamheter. Att i det läget införa vårdnadsbidrag vore direkt oansvarigt. Vårdnadsbidrag kommer att skapa ytterligare ett stort hål i kommunens finanser och ännu kraftigare drabba andra verksamheter. Vårdnadsbidrag är ett dumt förslag redan utan finanskris. Man återinför ”hemmafruar” med vårdnadsbidrag när vi i stället i alla andra sammanhang försöker skapa jämställdhet mellan könen. För många små invandrarbarn kommer det vidare att innebära att man kommer att stanna hemma hos mamma i stället för att komma till dagis, få svenska kamrater och lära sig det svenska språket. Detta kommer att öka riskerna att dessa barn får svårt när de börjar skolan. Ett effektivt sätt att försvåra den integration av nya svenskar som vi så gärna vill åstadkomma.Om man ska hitta något positivt i den lågkonjunktur vi är på väg in i, så är det att den rimligen blir spiken i kistan på en mycket dum reform. Stoppa förslaget om införande av vårdbidrag.

Slut på arga saker. S gick sista dagen å sin praktik idag. Hon bakade muffins och hade med sig. Ögonmuffins i ny tappning.


Hennes handledare tyckte dom var så goda att hon åt tre stycken. S fick en tröja för att hon hade varit så duktig och trevlig mot kunderna. Tänk vad bra jag (vi) har lyckats med uppfostringen av våra barn, fast jag har "varit hemma så länge".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grr,jag blir också så arg så jag spricker,låt dom som vill få vara hemma!
AnnH

Anonym sa...

Hej! Detta är egentligen inget svar på detta inlägg, men vet inte hur man kontaktar dig på annat sätt :( Jag undrar hur de ljusen du gjorde förra året med snabbkaffe pulver i blev? Hur mycket pulver hade du i? Har tänkt göra samma sak tänkte jag :) Tacksam för svar!

hemmamamman sa...

Hej Jenny.
Jag vet inte hur mycket snabbkaffe jag hade i ljusen eftersom jag höftade. Jag hällde i pulver i den varma smälta ljusmassan tills ljusmassan fick en brun färg. För att förstärka färgen ytterligare hade jag i svarta kritor. Dom luktar väldigt gott, men det blev inte direkt kaffesvart färg på dom. Mer krita kanske? jag kan lägga in en bild så fort jag hinner.