Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 5 november 2008

Avundsjuk, skugga, glögg och panik

Efter att ha jobbat söndag - tisdag är jag helt slut, både i kropp och själ. Men här kommer ett sammandrag av söndag, måndag, tisdag och idag onsdag.
I söndags var L bjuden på kalas till en av tjejerna på kyrkis. Hennes mamma hade värvat S till ballongfigurer och ansiktsmålning. S fick 300 kronor i "lön" för 2 timmars jobb. Kul!
Igår kväll när jag skulle hem från jobbet var bilnyckeln borta. Paniken steg och alla kände nog det. Hemtjänsten som jobbar natt sprang runt och frågade alla hemtjänstgrupper och letade. Min kompis för kvällen rev nästan ut inredningen i bilen vi hade haft för att se om nyckeln var där. Nattsystrarna skulle åka runt till alla ställen vi varit på (som bara för det var flera stycken) och leta. Hur kom jag då hem? Jag fick som så många gånger förut ringa pappsen. Han blev inte så värst glad kan jag säga eftersom mamma har varit magsjuk och stackars pappsen också fått det. Vilket han inte sa till mig i telefonen men jag märkte det när jag kom ut till honom och han stod och kräktes i en buske. När jag ringde maken blev han oxtokig och det snällaste han sa var "jävla kärring". Nyckeln då? Den hittade S när jag väl kommit hem. Fodret i väskan hade gått sönder. Jag ska köpa choklad och lägga till dom två hemtjänstgrupperna som engagerade sig mest.

Årets glögg har jag också gjort. Den ska stå i först 3 veckor i hinken och sen en vecka i flaska innan den är drickfärdig. Den betyder att den är klar tills första advent. Det kallas timing. Det ska vara svagdricka i den men det är jag för snål för. Jag har i äpplejuice istället. Jag provade förra året och det blev nästan godare än en svagdrickan.

Idag har det inte hänt så mycket. Jag är så in i bomben trött. L och jag åkte och hämtade M på skolan. Då passade vi på att gå in och handla i elevbutiken. 2 limpor, 1 butterkaka och 1 stor påse småkakor för 63 kronor. Det bästa (förutom priset) var att det smakar kondis/köpebröd. Hembakt är gott men inte jämt. I badrummet har det hänt noll och ingenting. När maken ringde i måndags och frågade vad som var på gång svarade dom att dom var på ett annat jobb men att dom skulle komma till oss onsdag, torsdag och fredag. Idag är det onsdag och visst kom dom. I en minut för att hämta lappen på vilket kakel vi ska ha. Sen trodde jag att dom skulle komma tillbaka efter att dom varit i kakelaffären men icke sa nicke.

Sen måste jag bara säga något om moderaternas förslag om att barn ska ha fem veckors semester och bara var 40 timmar i veckan på förskolan. Jag kan bara säga självklart. Om man som vuxen blir jättetrött och behöver ha semester klart att barnen blir det också. Vissa föräldrar lämnar sina barn på dagis fast dom har semester. 40 timmar på dagis är alldeles för mycket. En heltid idag ska vara 40 timmar och det är knappt att man som vuxen klara av det hur ska då ett barn göra det? Visst är det "kul" på dagis med kompisar. Men hur kul är de är vara tillsammans med en massa andra hela tiden, att inte kunna gå undan och vara för sig själv och bara sitta och slappa. Jag minns med skräck hur jag var tvungen att väcka M och S klockan 6 på morgonen för jag började att jobba klockan 7. Aldrig mer säger jag bara. Sen en stor rosbukett till Malin Wollin för hennes inlägg till moderaternas förslag. Jag instämmer i allt.


1 kommentar:

Anonym sa...

Dålig stil at säga om presenter: "jag vill inte ha det där". Nån gång måste man vara tyst också.