Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 9 september 2008

Tandläkaren, keramiker och bra ideèr

Jag hatar att gå till tandläkaren. Hatar med stort H. Jag är rädd, så pass rädd att maken får följa med som support. När jag ska laga hål får jag Stesolid innan för att klara av det men när jag ska på undersökning får jag klara mig själv. Jag har en provisorisk lagning som har suttit i 2,5 år nu. Jag fick erkänna (men det satt väldigt långt inne) att jag har haft ont i tanden. Det tyckte hon bara var bra för då levde den fortfarande och den behövdes inte dras ut. När jag sa att det var en stor krater i den svarade hon att man brukar överdriva när man känner med tungan. Men efter att hon hade tittat på tanden sa hon att det verkligen var en stor krater. Jag hade inga hål men "kratern" behövdes åtgärdas. Roten såg inte skadad ut på något vis så det blir en vanlig fyllning. Så ett besök till måste jag genomlida, men det är inte förrens den 6 oktober. Jag skriver det här så jag inte kan ringa och avbeställa tiden. För jag är bäst på att avbeställa tandläkartider.
L är jättesnuvig och hostar så lungorna nästan kommer upp. Hon fick vara hemma från dagis och kyrkis idag för att kurera sig. Maken skulle ringa dagis och säga att hon var sjuk. Om jag ringer känns det som om jag hittar på att hon är sjuk bara för att få ha henne hemma. När klockan var 9.15 undrade jag om han kom ihåg att ringa (ibland skulle han glömma huvudet om det inte satt fast) så jag ringde för att kolla av. Men maken hade stängt av telefonen för han satt på möte hela förmiddagen. Så jag hoppades att han hade ringt och tänkte inget mer på det. Klockan 13 ringde maken till mig för att höra när vi skulle träffas inför tandläkaren. Då frågade jag honom om han hade ringt dagis men det hade han glömt så då ringde han. Den tiden som L ska gå hem från dagis egentligen. För att roa L så har hon och jag degat. Tur att man inte är keramiker och ska försöka sälja det man gör. Här är en orm som L gjorde.

Här är ett elefanthuvud, ett grishuvud, en ros, en spindel och en ängel gjord av mig. En spindel och ett marsvin gjort av L.Tur också att degen är till för att användas flera gånger.
För ett tag sedan skrev jag att L gillar att äta ris i frutti. Jag köper riskvikk för det blir billigare. Ännu billigare är det att göra ris i frutti helt själv men jag har inte kommit så långt ännu. Hur som helst så när hon ska ha med sig riskvikken till kyrkis har jag ingen bra låda att ha den i. Dom riktiga ris i frutti burkarna är bra för då blandar sig inte sylten och riset innan L vill blanda. Sen får dom plats i hennes matlåda som hon har med sig. Men dom har inget lock. Jag kom på att riskvikk hade egna burkar, med lock, så jag skrev till Axa och frågade om burkarna fanns kvar. Vilket dom inte fanns. Men så slog det mig. Om jag klipper av den lilla biten som sitter kvar på ris i frutti burken och gör att den inte är riktigt rund så passar ett lock som har suttit på en creme fraische burk perfekt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken strålande ide med locket till risifrutttin!
Egen risifrutti är busenkel att göra,risgrynsgröt kokt på 1 liter mjölk,låt kallna blanda i en burk vispad grädde,socker,vaniljsocker..räcker till många!
AnnH

Anonym sa...

du skrev i nån tidigare blogg att du kör nypon och äppel i hushållsassistenen och kärnor å sånt kommer ut genom nåt rör...huudan assistent har du? tyckte den såg ut som min...tänkte bara om jag har nån del till den som jag inte vet om?

AnnH