Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 16 september 2008

Storköp, press och avbokade tider

Jag har jobbat på en avdelning för kvinnocancer i 5 år så jag vet vad ett cellprov kan göra. Jag går på alla som jag blir kallad till. Jag fick en tid för två veckor sedan men jag hade mens och böt tid. Då fick jag en ny tid förra veckan, när L var sjuk så jag fick avboka igen. Jag fick en ny tid till idag. 5 minuter innan jag skulle åka fick jag världens hostattack. Den var så stor att jag inte fick luft utan kräktes. Jag ringde då och avbokade tiden igen samtidigt som jag hostade och kräktes om vartannat. Det måste ha låtit väldigt kul i andra änden av telefonen. Nu ville hon inte ge mig någon ny tid utan hon tyckte att jag kunde gå på drop in mottagningen när jag blev frisk. Den mottagningen är tisdagar och torsdagar mellan 8 - 9.30. Med tanke på att jag lämnar L på dagis 9 så är det knappt att jag hinner dit, men det får väl gå. Förkylningen blir värre och värre känns det som. Jag är en stor förbrukare av det här nu:

Hushållspapper, nässpray, Vick, Reliv (Alvedon), Echinagard, nässköljning, inhalationer och lakritsrotte med honung.

Jag fick en kommentar häromdagen om vad jag använder för något som gör att skräpet kommer ut på ett ställe och moset ett annat när jag gör mos. Jag använder en del av köttkvarnen och en del som heter frukt och bär press.

Alla delarna syns på bilden. Jag fick även ett recept på egen ris i frutti. Tack för påminnelsen Jag gjorde det jätteofta när M och S var små men sen har jag glömt bort det. Jag ska koka risgrynsgröt så fort jag kännner mig bättre.

Mamma beställer mat via nätet ibland. När hon gjorde det sist råkade hon beställa 20 kartonger cocktail tomater istället för 2. Hon delade med sig till oss. Nu måste jag bara komma på vad jag ska göra med 11 kartonger tomater.

Igår skrev jag om telefonförsäljare. Jag hade fel om att det var Telia som ringde flera gånger och sen la på luren. Dom ringde idag igen och var kvar när jag svarade. Det var Telenor som ville att vi skulle byta till deras bredband. Vi jämför alla olika tjänster på nätet innan vi tecknar oss för något så jag vet att det bredbandet vi har idag är billigare än Telenor så jag tackade nej. Jag vet inte vad det är med mig nu för tiden. Jag brukar ha så svårt att tacka nej till saker. Så svårt att jag har glömt ordet nej när det ringer försäljare. Det ringde även en försäljare på mobilen. Jag tackade ja till ett erbjudande om en sömlös trosa som jag skulle få gratis. Inte ens porto skulle den kosta. Direkt efter att jag fick den sa jag upp medlemskapet Hur som helst tjejen idag ville att jag skulle börja köpa dom igen. Men jag sa som jag tyckte att jag inte gillade trosorna. Dom ser ut och känns som nätbyxorna som man har under blöjor på sjukhuset. Hade i alla fall när jag födde L. Men det sa jag inte till henne. Då ville hon att jag skulle bli medlem i en rakhyvel klubb istället. Men jag kan inte raka benen med hyvel jag bara skär sönder mig då så jag använder rakapparat. Det sa jag också till henne. Men du kan ge bort hyveln till en kompis tyckte hon då. Nej tack.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack snälla!
Nu ska jag jag plocka fram alla delana och jämföra!!!

AnnH