Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 18 september 2008

Postorderkataloger och akututryckningar

Nu har höst och vinterkatalogerna från postorderföretagen börjat komma i brevlådan. Igår var det H&M, idag var det Jotex. Jag slänger katalogerna i återvinningen på en gång utan att bläddra igenom dom. Beställningslapparna eldar jag i braskaminen. Allt för att inte beställa en massa saker som jag egentligen inte behöver/vill ha. Det bästa vore om katalogerna slutade att komma. Vissa företag har jag inte beställt ifrån på flera år men ändå fortsätter dom att komma i lådan. Jag funderar på att skicka tillbaka dom oöppnade till företaget som dom kommer ifrån så jag slipper släpa en massa saker som jag inte vill ha till pappersåtervinningen. Tyvärr fungerar det inte att sluta beställa en massa saker eftersom dom flesta företagen har internet sidor som jag kan beställa ifrån. Häromdagen beställde jag lite strumpor och tights från H&M på nätet. Jag använder oftast kjol och nu på hösten/vintern så vill jag gärna ha ett par tunnstrumbyxor under kjolen. Mina ben äter tunnstrumpor, högst två tre dagar kan jag ha dom innan dom går sönder. Så kom jag på att om jag använder ett par tights under kjolen så försvinner det problemet. Andra saker som jag har väldigt svårt att låta bli att köpa via nätet är böcker. Jag beställde en bok från Adlibris häromdagen och direkt när jag tryckte på skicka knappen så ångrade jag mig. Jag returnerade den så fort den kom. Det gick väldigt lätt för returadressen stod på fakturan. Jag beställde även flera böcker från Bokus. När dom kom var det två stycken som inte var som jag trodde att dom skulle vara så jag ville skicka tillbaka dom också. Men det var inte lika enkelt. Först var jag tvungen att maila Bokus och säga att jag inte vill ha dom. Då skulle dom maila ett returnummer och en returadress. Jag mailade i onsdags och har fortfarande inte fått svar.

Vi är medlemmar i JAK för att någon gång i framtiden skriva om alla våra lån till JAK. Vi vill börja med att skriva om husvagnslånet till ett JAK lån så vi har skickat in låneansökan. Vi har sökt ett så kallat Blancolån eftersom vi inte vill lämna huset som säkerhet och husvagnen går inte att lämna. För att lånet inte ska bli jättedyrt i månadskostnad så behöver vi sparpoäng. Jag sparar 500 kronor/månad men har inte hunnit komma upp i så många poäng ännu. I medelmstidningen kan man efterlysa sparpoäng och jag skickade in en efterlysning för ett tag sedan. I senaste tidningen kom den med. Så här skrev jag:
"Hjälp mamma så att hon kan fortsätta vara hemma med oss. Vi vill skriva om våra vanliga lån till JAK-lån samt sätta in solvärme och pelletskamin för att minska våra utgifter. Till detta behöver vi sparpoäng så har ni några att skänka skulle vi bli jätteglada. Tack på förhand." Jag ska skicka in den lite omgjord till nästa tidning också. Förhoppningvis är det någon som nappar.

S ringde efter skolan och frågade med en detharhäntnågotröst om jag kunde komma och hämta henne för hon hade missat bussen. När jag frågade vad som hänt började hon storgråta om att hon var jätteyr och snart skulle svimma. Att dom hade orientering och hennes kompis hade försvunnit. Så det blev en akututryckning till skolan. Tur att inte polisen stod på vägen. Men att ens dotter står mitt på skolgården och gråter kanske är en motiverad fortkörning som slipper böter? Såna saker gör att jag vill vara hemma på heltid ännu mera. När jag finns hemma när mina barn behöver mig mest.

Hanneles blogg kan man läsa att Aspartam som finns i light drycker, bland annat Fun light, innehåller nervgifter. Det kan användas som myrgift står det. Känns bra att vi inte använder light produkter. Ibland undrar man vad tillverkarna tänker med. Hörde på nyheterna igår att tryck på tröjor innehåller Ftalater som kan ge cancer. När man tvättar kläderna så hamnar Ftalaterna i vattnet och gör så att fiskar och andra vattendjur får skadade fortpantningsorgan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En del av julreklamen sparar jag och gör namnetiketter till paket och annat.

Hannele på Hisingen sa...

Tänk, vi hade inte ens mobil, mina barn är lite äldre. FAst de är vuxna och inte bor hemma, får de lov att ringa dygnet runt. och det kan de göra ibland.