Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 20 september 2008

Nattfjäril

Jag hostar fortfarande så för att få sova på nätterna tar jag en slurk Cocillana Etyfin precis innan jag lägger mig. Den innehåller en liten dos morfin så förutom att jag slipper hostan så sover jag som en stock hela natten. När jag precis hade somnat igår kväll så vaknade jag av att något satt på mitt ansikte. Något som gick runt på kinden och sen flaxade iväg. Stel av skräck tände jag lampan för att titta vad det var. Det var en nattfjäril. För att slippa vakna av steg i ansiktet fler gånger så fångade jag in den och släppte ut den. Jag var trött och lite påverkad så det tog en bra stund innan jag lyckades fånga den. M sover i rummet bredvid vårat sovrum och han vaknade av allt stohej och kom och hjälpte mig. Maken däremot som sover i samma rum sov sig igenom hela äventyret. Men han skulle å andra sidan inte ens vakna om en bomb small av i örat på honom. Vi har varit och firat min morfar som fyllde år häromdagen. Som vanligt hade han slagit på stort. Först när vi kom fick vi smörgåstårta.Till fikat blev det en tårta som hette Snövit. Jag har aldrig ätit den förut men den var jättegod. Enda "felet" var att den innehöll cocktailbär så jag har rapat det hela eftermiddagen och kvällen.Till kvällsmys hade vi ett lite annorlunda "godis". Förra året gav jag bort almanackor som jag gjort själv i julkapp. Varje månad var det ett kort på kidsen i olika situationer. I augusti åt vi kräftor men jag glömde ta kort till årets kalender då. Så vi köpte en hummer och lät M och L posera med den ikväll. L tyckte det var läskig och höll sig på behörigt avstånd. M är en finsmakare ut i fingerspetsarna. Han älskar att äta "fin"mat som till exempel räkor, stenbitsrom. Vi har aldrig ätit hummer med barnen så vi var nyfikna på vad han skulle tycka om den. Han fick äta upp nästan hela efter fotograferingen och han njöt varje tugga. S hatar allt som skaldjur heter och är på tjejkväll i kväll så hon "slapp" att posera. 75 kronor kostade en hummer! Som oftast när vi myser så hade vi hemgjord smothie och popcorn också. Vi poppar popcoren på riktigt vis i en kastrull på spisen. Det blir godare än micropopcorn. Sen blir det mycket billigare också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vår dotter älskade också all lyxig mat, minns när vi på resor betalade barnbiljett åt henne och hon åt väl av den rökta ålen och annat som två vuxna... Minns tiden då jag släpade tomtemössor till badstranden ;)