Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 21 september 2008

Böcker

Det sämsta med att beställa böcker via nätet är att jag inte kan läsa igenom dom innan för att se om jag gillar dom. Sist beställde jag 5 böcker av Bokus. "köp inte den här boken" har jag redan läst ut och den var jättebra.Den ångrar jag inte att jag köpte. "Chicken soup for the soul" och "chicken soup for the mothers soul" trodde jag skulle vara tips om hur man förgyller tillvaron och lever som man vill. Det var dom inte kom jag på efter en snabb genombläddring. Dom innehåller 101 nästan som noveller som 101 människor har skrivit om vad dom gillar olika områden i livet.Jag gillar böcker om frivillig enkelhet. Jag hittade två böcker som jag verkligen såg fram emot att läsa. Den ena började jag med igår och jag blev jättebesviken. Den heter "living with less". Jag har läst tre kapitel och författaren är väldigt religös vilket framkommer hela tiden. Boken går åt på att om man börjar leva enligt Gud och med Gud så kommer livet att bli enklare. Inte direkt vad jag hade hoppats på. Jag ska skicka tillbaka alla dom tre böckerna och mailade Bokus om det men har inte fått något svar. Jag behöver inte betala för böckerna då men porto att skicka tillbaka dom måste jag betala. Så om jag inte hade beställt dom alls hade varit bättre. Det är inte första gången som jag beställer saker och sen ångrar mig. Att jag aldrig lär mig!
Den sista boken började jag läsa idag och jag gillar den redan. Den heter "Radical simplicity" och är ungefär som en handbok till hur man lever enklare och minskar sitt ekologiska fotavtryck. Jag har bara hunnit läsa inledningen och första kapitlet så jag har inte hunnit till den praktiska delen än.

Vi har ett litet bibliotek i våran by men böckerna är starkt begränsade. Dels för att biblioteket bara är ett rum. Dels för att dom har pratat om att lägga ner det flera gånger för att det inte finns så många besökare. Men biblioteket är bara öppet tisdagar mellan 13.00 - 17.00 så det kanske beror på det. Vi har ett stort bibliotek inne i den stora staden. Men då måste jag ta bilen/bussen dit. Hitta parkering och betala parkeringen så det blir nästan aldrig att jag åker dit. Men efter mitt misslyckade bok-köp så är jag sugen på att börja utnyttja biblioteket mera. L gillar att gå till båda biblioteken och låna böcker. Hon går runt och väljer och väljer. Sen ska hon dra böckerna i lånemaskinen. Jag har funderat på att bli med i Bookmooch som Anki har skrivit om. Jag har några böcker som jag har beställt förut som jag inte gillade som jag kan skänka. Apropå att byta grejer så var vi med i en bytesring för flera år sedan. Det kostade ett visst antal kronor/år att vara med. Man skrev vad man hade i en tidning som kom ut ett visst antal gånger under året. Vi blev inte av med någon av våra grejer och vi hittade ingen vi ville ha heller så vi sa upp medlemskapet. Jag är sugen på att bli med där igen, undrar om dom finns kvar? Annars kan ju Freecykle vara något. Där får man inga poäng om man ger bort något/får något som i bytesringen. Men Freecykle finns inte i våran stad.

1 kommentar:

Hanneles paradis sa...

Kan man inte beställa böcker från det stora biblioteket till den lilla? Det kan vi, jag kan beställa hemma vid datorn.