Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 10 augusti 2008

Vilda västern, brända mandlar och odlingar

Min "ibland" kompis på jobbet Airam hade gjort brända mandlar efter min anvisning. Tyvärr kom jag inte ihåg måtten då. Jag gjorde en sats till pappa igår så då passar det bra att lägga in receptet.
200 g. sötmandel

2 dl strösocker

3/4 dl kallt vatten

-Blanda allt i en gjutjärnsgryta eller stekpanna.

-Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning.

-Sänk värmen och rör tills vätskan förångats och sockret klumpar sig runt mandlarna.

-Öka värmen så sockret karamelliseras och mandlarna blir blanka.

-Häll upp dem på oljat bakplåtsapper och dela ev. på dem med hjälp av två gafflar.

Jag brukar ha i lite karamellfärg för att "piffa" till det hela.

I trädgården växer det så det knakar. Mest växer det i ballkonglådorna, där växer det sallad. När det börjar tunna ut planterar jag nya frön så vi har haft egen sallad hela sommaren. Här är en av sorterna.

Tomaterna börjar bli röda. Det syns inte på bilden för vi har redan plockat 8 stycken "sol"mogna tomater.I gurklådan växer det också. Tyvärr har ingen varit färdig för skörd ännu. Men den som väntar på något gott.Något som också växer så det knakar är vindruvan. Där får vi nog vänta tills nästa år innan vi kan skörda. Jag fick ett torrt skott av en av mina patienter och den blev en så livskraftig skapelse.När jag fyllde år i mars fick jag pengar av mina föräldrar att köpa vad jag ville för. Jag hade länge velat ha en citronplanta. men tyckte att 450 kronor för en var mycket pengar. Nu skulle jag ju göra vad jag ville för pengarna så istället för att göra som vanligt stoppa dom i något "hål" så köpte jag en citronplanta.Det är en stor gul snart färdig för skörd citron på den. Just nu är den full av blommor som doftar underbart i hela vardagsrummet. Sen är det några små gröna bebiscitroner också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh tack. Rätta mått är nog vad man SKA syssla med i såna här stunder. Jag tog på en höft. Och sockret smälte inte för att kleta fast sig på mandlarna. Först var det eom en knäckgegga. Sen torkade sockret upp och blev som ljust farinsocker. Sen smälte allt socker och det hela såg ut som... mandelknäcksoppa?

Det var dock inget fel på
smaken ;-)Fast barnen blev sockerkickade och speedade. Nötter naturell är nog det bästa ;-)

Tack för receptet!
/ Airam