torsdag 7 augusti 2008

Telefonlurad, kaffebröd och ännu mera mos

Frysen i källare är så full att det inte ens får plats en liten fralla till. Det är jättebra. Men det i kombination med att äpplena är mogna och ska mosas när alla glasburkar är slut. Är inte så bra. Jag gjorde bara mos på 4 kilo äpplen häromdagen för att jag bara hade 5 burkar kvar. Nu har svärmor varit här med flera burkar så idag blev det mos på 4 kilo igen. 6 burkar blev det. Annars brukar jag frysa äppelmos också med som sagt var det får inte plats i frysen.
S går en kurs som gymnasiet har för alla 8:or. Dom får prova på en vecka på valfri linje på valfritt gymnasium. Det är för att dom ska få lite mer kött på benen när dom ska söka i vår. För det får dom 350 kronor till mat och bussbiljett. S valde att gå hotell och restaurang (den linjen som M har kommit in på och ska gå). Där lagar dom sin mat varje dag och bakar. Tyvärr eller inte jag vet inte. Jag har minst 15 kilos övervikt, enligt viktväktarna där jag gick en gång för 100 år sedan så är min övervikt 25 kilo. Att då ha en dotter som bakar varje dag och tar med sig hem det är inget bra. Igår tog hon hem 2 längder.

Idag hade hon med sig biskvier hem.

S vill inte "slösa" sina pengar på bussen så hon och två av hennes kursare cyklar till skolan varje dag. Det tar ungefär 45 minuter enkel resa. Det är därför biskvierna inte är så "snygga" dom har legat på pakethållaren. Men dom var goda! Jag har ingen karaktär alls och är nästan beroende av kakor och godis så att säga åt mig att inte äta är helt bortkastat.

Jag fick räkningen till S mobiltelefon idag. Den var på 105 kronor mer än den brukar. Det stod att hon hade köpt någonting 7 gånger för 15 kronor/styck. S hade ingen aning om vad det var så jag ringde numret till företaget som det stod att hon hade köpt av. Dom sa att hon hade gjort ett kärlekstest som kostade 45 kronor och det var tydligt att det kostade pengar. Så hon hade kryssat i en ruta att hon var villig att betala. Det var ett abonnemang som man fick ett sms om varje vecka om att det blev förlängt. S har fått sms som hon inte har vetat var dom är ifrån så hon har raderat dom. Nu avslutades abonnemanget i och med att jag ringde och den tjänsten skulle bli spärrad från S mobil. S har fortfarande ingen aning om vad det är för sida eller vad hon har gjort. På företagets hemsida stod det att man var tvungen att vara över 18 år för att få köpa tjänster. Eller ha förälders tillstånd. S är inte över 18 år och vi har inte godkänt någonting. Är det det som kallas blufföretag eller telefonbedrägeri?

1 kommentar:

Anonym sa...

Sån bluff. Minns när sonen precis fyllt 18 och de ringde och ville sälja musik, inte kunde han säga "nej", det är över 5 år sedan, dom ringde till honom fortfarande i veckan...

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...