Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 4 augusti 2008

Hemmajobb och oreda

Som jag har skrivit förut så har S ena halvan av ett rum. Den andra halvan är vårat "kontor". Mitt i rummet står en bokhylla som agerar väggdelare. S har länge klagat över detta arrangemang. Dels för att det inte finns en dörr att stänga (och slå i när hon blir arg, hon är ju tonåring) och dels för att det inte är riktigt tätt. Bokhyllan står nämligen på ben så det är ett utrymme under som M gillar (när han vill reta S ) att ligga och tjuvtitta igenom. L gillar att krypa in i S rum den vägen när S har dragit för draperiet som agerar dörr. Vi ska nu göra en riktig vägg och håller på och bär och bär och bär ännu mer. S har bara haft sin säng, garderob, sängbord och bäddsoffa kvar resten är redan borta. Kontoret är helt ute. Sen står bokhyllan mitt i rummet också. Den behöver vi inte ha kvar utan har den på försäljning på Blocket. Tyvärr har ingen nappat och det känns sådär att köra en fullt fungerande (men gammal) bokhylla till tippen. Myrorna känns inte som ett alternativ. Myrorna här i staden vill bara ha nya grejer, resten ratar dom. Bra när man vill köpa (förutom att dom tar priser som liknar HM), dåligt när man vill skänka. Vi har nu bestämt oss för att plocka isär bokhyllan och spara och återvinna det som går - resten går till tippen. Källaren är full av grejer nu så det finns inte plats för fler. S har ingenstans att sova så vi har ställt L:s säng och sängbord i vardagsrummet. L sover fortfarande i våran säng. S säng och sängbord står numera efter M och min insats i L:s rum. Bäddsoffan står också i vardagsrummet. Så nu liknar vardagsrummet, precis som källaren en lagerlokal. Stackars S har sitt rum utspritt i fyra rum.

Det har regnat hela dagen. Nästan i alla fall. En maskin tvätt hann precis torka klart innan det började. Så jag har bakat. Jag har börjat att fuska med matlådor till jobbet. Eller matlådor och matlådor jag tar alltid med mackor. Dom andra vill helst köpa mat och då vill inte jag ha mina "torra" mackor utan köper jag med. Mellan 50 - 90 kronor/kväll brukar maten kosta. Jag jobbar 15 kvällar nu i augusti, det blir en hel del det. Så idag har jag bakat baguetter och läfsor. Oftast blir det en fylld baguett eller sallad vi köper. Då kan jag lika gärna börja ta med egna baguetter. Läfsor är också bra för dom kan man lägga stekta ägg eller räkor eller andra godsaker på.

När ugnen ändå var varm gjorde jag ströbröd. Jag sparar alla gamla brödkanter och ratade limpbitar i i en påse i frysen. När påsen är full eller jag börjar få slut på ströbröd så torkar jag dom i ugnen. Sen mixar jag dom torra till ströbröd.

3 kommentarer:

ekonomisanering sa...

vad i hela fridens namn är läfsor?

Hanneles paradis sa...

Gjorde du inga fattiga riddare :)h

hemmamamman sa...

Vi älskar fattiga riddare och gör det ofta. Men det blir bäst med vitt bröd. Så det är dom grova bland bröden som blir ströbröd.