tisdag 19 augusti 2008

Grrrrrrrrrrrrrrrrr

S började skolan idag. Hon hade fått börja andra lektionen med att gå till kuratorn. Det är en tjej som dom försöker dra med in i gemenskapen, prata med, bjuda med på tjejkvällar och så vidare fast tjejen inte är intresserad. Hon hade sagt till kuratorn att dom mobbar henne och att hon inte får vara med. Måste inte kuratorn fråga föräldrarna "om lov" innan hon tar dit elever? Dom skulle kanske tillbaka nästa vecka beroende på vad tjejen säger har hänt. Tjejen mailade till S så sent som igår och sa att du kan glömma att jag finns för jag vill börja på ny kula.

L och jag gick till dagis och hälsade på. Vi fick då reda på att dom nya tiderna för alla 15 timmars barn (inga undantag) är tisdag - torsdag 9 - 14. L går på kyrkis tisdagar och torsdagar och det börjar 13 så då måste hon gå från dagis en timme tidigare för att hinna. Sen får hon långa dagar tisdagar och torsdagar, såna dagar som vi inte vill att hon ska ha - det är därför vi inte har "vanligt" dagis och jag jobbar kvällar medans maken jobbar dagar. Ska vi låta henne få långdagar? Ska vi skippa dagis? Att skippa kyrkis känns inte som ett alternativ. L älskar att vara på kyrkis och räknar nästan dagar tills det är dags att gå dit igen. Dagis å andra sidan känns det nästan som om hon helst inte vill vara på. Hon kunde inte komma fort nog därifrån idag.

L och jag har samlat frön av "alla" våra grönsaker. Vi torkar dom och ska använda dom till att så med nästa år.

När dom är färdigtorkade ska vi lägga dom i fröpåsar som L målade.Alla ser ju att det är grönsakerna så det behöver jag ju inte skriva.
Bilen var inne på lagning för airbagen och tutan idag. Det kunde gå på garantin och kosta gratis eller så kunde det kosta 1800 kronor. Det kostade som tur var gratis. Nu är det bara rutan kvar. Min nattis make ska laga det åt oss. Bilfirman skulle ha 3800 kronor så han skulle göra det billigare. Elhissen kom förra veckan och kostade 1500 kronor så vi hoppades att han skulle höra av sig då. Rutan sitter ju inte riktigt upp utan är bara tejpad så det blåser in av bara attan. Han hörde inte av sig förrens igår. Imorgon ska han laga den. Problemet är bara att han bara kan hålla på en timme då och sen 1 timme dagen efter och så vidare. Så det är bara att hoppas att det bara tar en timme eftersom vi bara har en bil.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag tycker nog att du ska satsa på kyrkis i stället för dagis,om hon trivs så jättebra med det!
Mina båda stora barn (min tjej är lika gammal som L) har bara gått i kyrkis aldrig i dagis och varit fullkommligt nöjda med dom 6 timmarna/vecka som kyrkis här i Finland är.
Och till nästa år börjar hon väl i sexårs verksamheten så då är det slut på friden
Kram AnnH

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...