lördag 19 juli 2008

Omflyttning

S har namnsdag idag så vi har festat på tårta. Hon och M har varit borta hela eftermiddagen och spelat golf med min mamma och pappa så tårtan fick bli efterrätt.

Det är en mandeltårta som är jättelätt att göra och jättegod. Kvällsmaten var lika god den. Kebab som vi gjort själva av köttfärs (tack E för receptet). Till det åt vi potatisklyftor (vi hade slut på pommes frites) och hemodlad sallad och hemodlad chili. Mjuka taco skal, gurka och lök.

När L och jag satt och bläddrade i en tidning sa hon att "en sån där har L-M". Hon pekade på en leksaksspis. Det har ju du också en som står i lekrummet svarade jag. Hon leker aldrig med den, mest beroende på att den står just i lekrummet som ligger i källaren. Vi flyttade upp spisen så nu står den där en spis ska stå - i köket. L har lekt, diskat och lagat mat på sin spis nästan hela dagen.


S fick den i julklapp av mormor och morfar när hon var liten och den är still going strong.

Jag har brytit från köpstoppet igen. Jag kan bara inte låta bli att köpa mina älskade böcker.

Det är "Voluntary simplicity av Duane Elgin" och "Simplify your life av Elaine St James". Den sista boken har jag börjat läsa. Den innehåller 100 vägar till att sakta ner och glädjas åt saker som verkligen spelar roll. Jag är på tips 35. Dom 34 första tipsen var såna som jag redan gör eller som jag inte vill göra. Tips 33 handlar om att sluta fira storhelger och födelsedagar. Jag älskar både jul och födelsedagar så det skulle aldrig falla mig in att sluta fira det. Jag gillar alla andra storhelger med. Påsk, Allahelgona, Midsommar. Ett av tipsen handlar om att flytta till ett mindre hus. Ett om att inte ha några krukväxter inomhus. Ett om att skippa gräsmattan runt huset. Dom gillar jag inte alls och kommer inte att följa.

Det första tipset handlar om att rensa ut bland sitt "clutter". Det gör jag redan. Ett är att minska på sina tidnings prenumerationer. Jag har sagt upp alla tidningar liknande Mama, Amelia och Vi föräldrar. Det handlar bara om att köpa och göra om allting. Bli smalare, bli lyckligare och så vidare. Dom tidningarna jag prenumererar på är den lokala morgontidningen, Camino och Eco queen.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjort rabarberdricka av sista rabarbern ur frysen.  2 Gjorde rabarberpaj på silresterna från nummer 1.  3 Bakat sirapslimpa och apklimpa ...