onsdag 9 juli 2008

Äntligen hemma

Äntligen hemma igen. Efter 6,5 timme instängd i en bil är man rätt så mör. Sen när man väl har kommit hem får man springa minst 100 vändor mellan husvagnen och huset för att plocka in alla grejer man hade med sig. Efter ett par timmars plockande, springande, upp-packande, djurhämtande och tvättande börjar äntligen lugnet lägga sig.

Varje år kommer jag ihåg det som jag lyckas förtränga. Jag gillar INTE att bo i husvagn, kom ihåg det till nästa år nu. Jag gillar inte allmänna toaletter. Jag gillar ännu mindre allmänna campingtoaletter. Vi åkte till vad vi trodde var ett säkert kort. Samma camping som förra året. Nu valde vi en dyrare plats men el, vatten och avlopp. Vi fick då ett annat servicehus än förra året. Det här innehöll hela 3 toaletter till cirka 50 - 100 campingplatser. En kväll hade någon (vet inte vem) låst alla 3 toaletterna så vi fick gå in i duscharna, där det fanns ytterligare 3 toaletter. Mycket skitprat blev det! Här är en bild på eländet.

Om jag ska fortsätta klaga lite till så jag/vi kommer ihåg att vi inte ska välja denna camping nästa år igen. Så sandstranden var igenvuxen. Det kom husvagnar efter att det skulle vara tyst klockan halv 12 på natten. Slutklagat.

Vädret var sol nästan hela tiden. Utsikten från husvagnen var det absolut inget fel på. Skulle nästan vilja bo så på "riktigt".

Lite regnskurar i helgen och idag när vi skulle riva förtältet. Så alla i familjen är solbrända till och med jag har en brunaktig nyans. Jag hade med mig två böcker och båda två är utlästa. Cirkle of simplicity av Cecile Andrews. Om jag går med i bookmooch så har jag en bok att skänka, den var jättedålig. Varför vet jag inte men jag gillade den inte alls. Den andra boken jag läste var Not buying it av Judi Levine. Den gillade jag däremot. Fast jag trodde att det skulle vara mer en dagbok om hennes känslor om vad hon ville köpa och köpte. Vi har mest slappat i och runt husvagnen eller stranden. Efter klockan 17 då poolen har öppnat för alla så har vi hängt vid den. Jag badar inte, jag är väldens största badkruka. Men jag har badat en gång. Vi betalade för att gå in i innebadet/utepoolen en dag då badade jag i bubbelpoolen. En dag var vi på djurparken och L fick åka sin älskade orm.Köpstoppet har gått sådär. Bara maten har kostat lika mycket som det brukar göra en hel månad hemma. Med ett litet husvagnskylskåp så är det inte så mycket plats. Med dessutom två gasolplattor eller en grill att laga maten på så blir det inte så mycket lagat från grunden. Vi har handlat mat varannan dag ungefär. Köpebröd gick det åt massor, det är mest luft i dom limporna. Pannkakor brukar vi handla från fabrik varje gång vi är här. Det har vi gjort i år igen. En kartong med 240 pannkakor blev det. Nu är jag så trött på pannkakor att jag spyr snart. Perfekt picnic mat. Vi har inte köpt snabbmat eller restaurang mat eller fika ute en enda gång. Stolt. Glass har vi däremot ätit varje dag. Även om det mest blev en kartong med flera styckglassar från Ica eller Netto. Sen har vi köpt presenter till alla djurvakter och till alla mor och farföräldrar. Lite kläder till mig och maken har vi också köpt. Leksaker till L. Aftonbladet varje dag, man fick med en godispåse, varför får man inte det hemma? Bigaråer från torget som kvällgodis flera kvällar. Aloe vera salva från hälsokosten. Första dagarna var alla mer röda än bruna och det sved ordentligt. Men det lindrade jättebra. Rekommenderas!

Vi sopsorterar och det ville vi göra i husvagnen med. Känns inte bra att slänga allt i samma påse. Så vi hade en påse till kartonger, en till tidningar och en till mjuk/hård plast. Problemet var bara att dom inte har några sopsorterings stationer i hela staden som vi bodde i. Vi vet sen tidigare att det finns en i staden bredvid så vi åkte dit dagen innan hemgång. En sopstation på en hel ö!

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...