torsdag 10 juli 2008

Ideér, lavendel och tvätt

Jag har tvättat och tvättat och tvättat ännu mera. Tre maskiner har jag gjort men nu är alla kläder färdigtvättat ska bara tvätta sängkläderna men det gör jag imorgon. Som tur är har det varit sol så tvätten har torkat på ett par timmar. Tvättstugan ligger i källaren och den är sval på sommaren. Så sval att det gränsar till fuktigt. När man hänger tvätten där på sommaren tar det nästan flera dagar innan den är torr.
Kylskåpet gapade lika tomt som plånboken är efter semestern så ett besök på Coop har maken och jag gjort också. Tyckte inte att vi skulle handla så jättemycket. Men det gick på 1332 kronor ändå. Fast då slank det ner lite godsaker också. Läste i tidningen att PRO har kollat priser på matkassar och att maten hade blivit i snitt 7 % dyrare. Mest ökar basvaror som bröd, smör, mjöl och ost.

Det hade hänt en hel del i trädgården när vi var borta. Lavendeln står i full blom. L och jag har plockat in en knippe för torkning. Vi ska använda det till te och luktkuddar i höst och vinter. Det luktar så gott av lavendel.Jag har fortsatt med rensningen. Innan vi åkte hade jag ångan uppe och tyckte att det var jättekul. Men idag tyckte jag att det nästan var lika tråkigt som att städa "på riktigt". Idag gjorde jag lekrummet/hallen/nedre TV-rummet. Det enda som inte klarade sig undan blev en sänglåda. Den har stått där för vidare transport till tippen/loppis vilket nu hade kommit först. Men idag såg jag på den med nya ögon. Jag har ett skåp som vi nyss har satt in i köket. Eller nyss och nyss, för flera månader sen när vi köpte ny kyl och frys så flyttade vi om lite. Det enda som saknas för att det hörnet ska bli klart (förutom nya luckor som behövs till hela köket) är två hyllor. Om vi skruvar isär lådan så kan vi använda två av kanterna till lådor. Jag har gjort det och det passar precis. Nu ska maken bara köpa konsoler imorgon på gubbdagis. Här är en bild på sänglådan som är under M:s säng.Hur resultatet blir i köket hoppas jag kunna visa imorgon.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...