Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 21 mars 2008

Hurra hurrra hurra

Mycket födelsedagar är det på våren i den P:ska familjen. Först ut är maken, sen kommer L, den tredje som fyller är jag (idag hurra för mig) och slutligen M i april. Den enda som skiljer sig från mängden är S som fyller i oktober. Eftersom det är långfredagen så bjöds det på påskbord och kaffe med tårta. En riktig fusktårta för att vara mig. Brukar baka tårtbotten själv och fixa alla ingredienser både utanpå och inuti tårtan själv. Men idag blev det en fuskvariant. Köpt botten, köpt marsipanlock och köpta kycklingar. Det enda ofuskiga var fyllningen som var hemgjord vaniljkräm.
M och jag kokade äggen till påskbordet igår. Vi tog små påskliljor och fäste på varje ägg. Sen kokade vi äggen tillsammans med lökskal. Resultatet blev riktigt bra om jag får säga det själv. Fast det syns inte att det är påskliljor.Presenterna var chokladask från M, en teckning av mig av L, boken Klimatsmart som jag skrev om igår av S och ett smörgåsjärn av maken. Av svärmor och svärfar fick jag blomster och ett presentkort på HM på 500 kronor. Av makens syster med familj fick jag blomster och påskgodis. Slutligen av mamma och pappa fick jag 2000 kronor att göra vad jag vill för, så nu blev jag jättesnål och vet inte alls vad jag vill lägga pengarna på. Sen fick jag en stor korg full med godsaker av mamma och pappa också. Dom vet att vi är för snåla för att köpa såna saker själva. Eller rättare sagt förut när jag var hemma "på riktigt" så hade vi inte råd att köpa såna saker så dom började med korgen redan då. När den är tom brukar jag lämna tillbaka den till dom för att få den full igen till födelsedagen eller julafton. Innehållet då: ost, kex, vin, exotiska frukter, kakor, fudge och annat smått och gott.
Eftersom det är påsk kommer här lite påskbilder. Först ut är en bild på vårat äppelpåskris.

Blir så trött på alla påskägg som ligger överallt. Så jag har fäst en tråd i flera av dom och hängt upp ett ägg i varje dörröppning på övervåningen.
Hur många år jag blev det säger jag inte.

1 kommentar:

Växla ner sa...

gratulerar en dag försent då, men du hade ju inget sagt tidigare då. fortsatt trevlig påsk