Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 31 mars 2008

Dagisvägrare

L vägrade att gå till dagis i fredags. När jag försökte forska lite i det sa hon att hon inte fick vara med och leka. Tänkte inte så mycket mer på det då eftersom jag har märkt att hon ofta leker själv när jag hämtar henne så har jag haft antennerna upp och frågat fröknarna med jämna mellanrum. Men nej då hon får alltid vara med enligt dom. I dag var det dags igen, hon vägrade att gå dit. Vi har henne på dagis för att hon ska få leka av sig. Maken jobbar på dagarna och jag på kvällarna för att vi ska slippa dom långa dagistiderna som M och S fick stå ut med. Alltså behöver hon inte vara där om hon inte vill enligt mig. Maken tycker att vi ska tvinga dit henne. Men han är aldrig hemma när hon ska lämnas eller hämtas så han slipper ta konflikterna. S trivdes aldrig på dagis, hon grät varenda dag som jag lämnade henne. Från när hon började när hon var 1,5 år tills hon slutade när hon var 6 år. Hon vägrade vara på fritids efter det så då började jag jobba natt för att hon skulle kunna komma direkt hem istället.
just nu så skulle jag vara det jämt. Räknar dagarna till 15 augusti då mitt schema går ut.
Apropå mitt inlägg igår om folk som jagar status och prylar så har jag flera exempel på det. Det är bara att titta runt till grannarna här som försöker att överglänsa varandra med nya bilar, utlandsresor, märkesprylar och hemrenoveringar. Några mer exempel är en före detta jobbarkompis till mig som har en nybyggd lyxvilla, två nya bilar i garaget, åker på semester minst tre gånger per år och har två döttrar som är 3 och 5 år som har mobiltelefoner och märkeskläder. Dom gör allt för att imponera på andra eller gjorde för hon gick in i den berömda väggen. Nu försöker hon leva lite som vi och inte imponera så mycket längre. Ett annat exempel är en klasskompis till M som blev akutopererad för blindtarmen. Hans familj hade bokat in en skidresa några dagar efter det hände. Hans mamma och pappa ville inte ställa in så dom tog med sig hans syster och åkte ändå. Han fick vara själv hemma, 16 år och nyopererad!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg är kvällens höjdpunkt !
Mitt i prick träffade du igen en gång med dina funderingar om jakten på statusprylarna.Jag var på ett föräldramöte förra veckan en psykolog berättade följande:nutidens motto är,skaffa sig ett hus,skaffa sig en stor bil,inte känna sig riktigt nöjd ialla fall,skaffa sig en sommastuga,och en båt,ialla fall är man inte riktigt nöjd..renovera huset,renovera sommarstugan,ännu är allt inte bra vi är inte riktigt nöjda...Men allt är ju redan renoverat,fixat..vad ska vi göra nu då.. Jo då är det dags att byta ut maken/makan för vi är ju inte riktigt nöjda..
Skrämmande eller hur?

Och när jag tänker på släkt och vänner är dom flesta i nåt av dom där spåren,inte riktigt nöjd än men sen när vi har köpt...


Tack för receptet på brända mandlar,ska trösta mej med såna till helgen,Jag var in till stan och handlade inför kommande barnkalas och slutnotan blev en hel del högre än beräknat.
Har du några tips på vad man kan sätta i barnens godis påsar så att det inte behöver kosta skjortan?

Som det blev nu så kostade en påse med klubba,lakritsstång,klistermärken och penna ca 2 euro och med nio barn på kalaset...

Anonym sa...

varför jag blir anonym vet jag inte!frukansvärd oteknisk är jag
AnnnH

Anonym sa...

Ännu angående din onda nacke denhär rörelsen lärde en fysioterapeut mej en gång:

dra in hakan(så att man får en rejäl dubbelhaka,suck!)

knäpp händerna,placera dom på huvudet och rulla försiktigtner huvudet,nacken så långt det går,håll så tre minuter,rulla försiktigt upp axlarna igen,men dra inte (dubbel)hakan tillbaka med hjälp av nacken utom lyft med handen.inte så krångligt som det låter
AnnH

ekonomisanering sa...

börja med att försöka tjäna extrapengar hemma, genom reklam på din blogg, bli affiliator (t ex registrera dig gratis och lägg upp reklam via min banners Double, det tjänar både du och jag på). Du skriver så bra, kanske kan du blogga och få betalt för det, vet dock inte vad dessa heter. Hur som kan du inte hålla på med ett jobb du varken verkar trivas eller mår bra av.
Sköt om dig och din nacke

Anonym sa...

Hej

Hittade din blogg när jag googlade efter svampodling. Kul att du odlat svamp hemma!
Jag jobbar på Allers veckotidning och ska göra ett reportage om svampodling. Skulle du kunna tänka dig att ställa upp på en kortare telefonintervju och berätta hur du gjorde? Det skulle vara kul att berätta för läsarna om hur man odla svamp hemma.
Det går fint att mejla mig svaret!

Vänligen,
Lisa Södergren
lisa.sodergren@allers.se

hemmamamman sa...

Blir som vanligt helt generad över alla fina ord, tack. Brända mandlarna är verkligen värda allt rörande, min pappa älskar dom och det var det enda han önskade sig i julklapp. Har tyvärr inga bra tips på kalaspåsar.Ett år köpte vi paket till att göra egna godishalsband för 10 kr/styck. Har inte lyckats hitta dom igen.