Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 13 februari 2008

Väntetider

Ringde vårdcentralen imorse och det var inte upptaget utan jag blev satt i telefonkö. Efter att ha hört "det är fortfarande upptaget men du behåller din plats i kön" i 20 minuter så svarade det äntligen en sköterska. Vi fick en tid halv 11 på något som kallades infektionsmottagning. Det innebar att man efter att man anmält sig i receptionen skulle gå direkt till labb och därefter skulle man få träffa doktorn. Kom dit prick halv 11 och kom in på lab efter ca 5 minuter. Efter en snabbsänka, tempen och svalgodling blev vi utskickade i väntrummet igen. Vårdcentralen hade gjort om så nu var det olika väntrum till doktorn och till bvc/mvc vilket är bra eftersom dom som ska till bvc/mvc inte behöver sitta bland alla "bacillerna". Det dåliga i det var att det inte fanns en enda leksak eller bok eller barnvänligt kvar i väntrummet. Men L var jätteduktig ändå och klagade inte en enda gång. 50 minuter senare fick vi äntligen träffa doktorn. Han hittade inget fel på M, han var lite röd i halsen bara. Hade inte hostan gett sig inom en vecka skulle vi komma tillbaka. Fick recept på hostmedicin. 2 olika som vi hämtade på apoteket summan blev 198,50 för två flaskor hostmedicin!
Har funderat lite på vårat köpstopp. Vi gör det ju huvudsakligen för att spara pengar för att kunna fortsätta renovera huset. Men en anledning till är att inte konsumera så mycket. Fast vi köper inte så mycket annars heller. Vi försöker köpa så mycket som möjligt begagnat dels för att det blir billigare och dels för att skona miljön genom att det inte behöver göras nya grejer hela tiden. Fick ett presentkort i julklapp på IKEA som jag fortfarande inte handlat för. Jag gör ju inte av med några pengar då men jag konsumerar ju och det känns inte helt okey. Så det känns som om köpstoppet har blivit större nu. Så jag väntar nog tills första köpstopps månaden är slut. Apropå renovera ser det ut som om det blir ett nytt badrum ganska snart. Toaletten i badrummet går inte att spola. Maken har fixat den provisoriskt men nu börjar det bli akut med ett nytt badrum. Det tråkiga i det är att det kommer att kosta nästan 100.000 kronor. Rören i väggarna behöver också bytas. Så fort man spolar i toan eller spolar vatten i en kran så slår det i väggarna så man tror att rören ska sprängas.
Lägger in en bild på hur fint mitt köksbord är just nu. Blomman är en pärlhyacint som jag har fått. Den står i en gammal tekopp. Kopparna bredvid är gamla kaffekoppar som jag gjort ljus av.

Inga kommentarer: