Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 4 december 2007

Dåligt samvete

Fick dåligt samvete idag. Nästa vecka är det avslutning på kyrkis. Då brukar barnen ge fröknarna någonting som tack för terminen som varit. Det har alltid varit jag som har fått stå för insamlingarna när M och S har varit små så nu tänkte jag lämna över det till någon annan. Efter idag var det bara två gånger kvar så jag tänkte att det blir väl ingen insamling i år. Så jag frågade en av dom andra mammorna om vi skulle samla och det tyckte hon. Då sa jag att det vore bra om hon kunde ta på sig det. Det skulle hon göra efter lite protester. Så nu har jag dåligt samvete. Det dåliga mamma samvetet det dyker upp titt som tätt, lite tätare än titare! Barn ska inte äta korv - det finns nitriter i det som inte är bra. Vi äter korv minst en gång i veckan. Man ska inte äta pannkakor - ingen näring, bara bukfylla -det äter vi också en gång i veckan. Man ska vara ute i friska luften varje dag - jag avskyr att vara ute och är en riktig hemmakatt så då är L inne med mig. Listan kan göras hur lång som helst.
Har funderat på sopsortering. Vi sorterar allt vi kan men vissa saker hamnar i soppåsen. Som t ex korvskinnet efter falukorven vi åt idag. Kan man slänga den i komposten eller är det mjukplast eller är det en sopa? Vaxet som sitter runt vissa ostar vart ska det slängas? Sen sk blisterförpackningar. Det är bubbelförpackningarna som tabletter ligger i. Det är blandförpackningar så jag har hört att dom ska slängas i vanliga soporna, stämmer det?
L och jag har inte varit ute idag mer än mellan bilen, huset och kyrkis. Fy! Vi har haft bakdag. 10 brödkakor och 10 limpor blev resultatet så nu hoppas jag att det räcker över jul i alla fall. Jag har inte hunnit med det "riktiga" julbaket än. Tänkte göra pepparkakor och lussebullar nästa vecka till Lucia.
Här är en bild på den finast tomte jag har sett. L gjorde den på kyrkis idag. Trodde man skulle bli immun mot alla grejer som barnen släpar hem från skola, dagis, kyrkis mm. Men jag blir lika gråtmild och tycker att det är det finaste jag sett varje gång fortfarande.

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Dåligt samvete ska du absolut sluta me, tänkte om du är storasyster, eftersom du tar på dej :)

hemmamamman sa...

Ja jag är stora syster. Tänk om man kunde skaka av sig det dåliga samvetet.