Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 22 november 2007

Vanlig dag

M och S var lediga från skolan. Lärarna var på kompetensutveckling. Eftersom dom hade studiedagar denna månad också så vet jag inte vad jag ska tro. Det är skönt när alla är hemma, även om S åkte till en kompis på förmiddagen och har varit där hela dagen. Men eftersom M går i 9:an och hans lärare har varit mycket sjuka. Utan att skolan har satt in vikarier så känns det som om dom ligger efter i läroplanen. Dom skulle inte få nya betyg i vissa ämnen för att dom hade haft så få lektioner. Utan betygen skulle vara samma som i 8:an. Dumt eftersom dom ska söka till gymnasiet på detta betyg och vissa kanske hade tänkt att plugga upp sig.
L hade ingen feber idag så hon fick gå till kyrkis. Alla 5 barnen var där idag, peppar, peppar. Fick en lapp om avslutningen, den var redan den 11 december. Känns som om det var jättelångt dit men när jag räknade efter var det bara 4 gånger kvar + avslutningen. Tänk snart är det jul och nyår. Dags för nya nyårslöften. Kör väl med dom vanliga: gå ner i vikt, fortsätta vara hemma med L och gärna bli ekonomiskt oberoende. Har läst på lite bloggar idag om bla nyårslöften. En tjej hade gett som nyårslöfte att inte handla något 2007 utöver mat, förbrukningsartiklar, mediciner och i nödfall begagnade saker/kläder till barnen. Hon hade fortfarande klarat det! Jag som ger samma nyårslöften varje år - för att klara det i max en vecka. I alla fall bantningen. Varit hemma med L har jag ju varit sen hon föddes för 4,5 år sedan. Även om det inte är på heltid som jag skulle önska.
Läste en annan blogg om en tjej som ville göra jorden till en bättre värld. Läste igenom hela bloggen idag. Mycket som hon skrev om för att det skulle bli en bättre miljö gör vi redan. Funderade lite på det hela. Om man som vi gör ett val för att spara pengar så sparar man oftast på miljön också. Nej tack till reklam skylt på brevlådan - sparar papper och billigare sopor (även om man som vi sopsorterar). Vattensparutrustning på kranar och duschar - sparar på vatten och elräkningen för att värma mindre mängd vatten. Lågenergilampor - sparar el - billigare el. Finns hur många exempel som helst. Det känns bra för jag vill lämna över ett så bra jordklot till mina barn som möjligt.

3 kommentarer:

malin sa...

Hej!

Läste din kommentar på klotet 2007. Du skrev där att du använde "tvättnötter". Vad är det?

hemmamamman sa...

Hej Malin.
Kolla in den hä länken:
http://www.tvaleriet.se/sidor/notter.htm

malin sa...

Tack! Detta verkar ju häftigt!