fredag 23 november 2007

Sopor och mindre julångest

Sopbilen kom idag och skulle hämta sopor. När jag ställde ut det gröna kärlet och slängde den sista soppåsen så tittade jag hur mycket det låg i tunnan. Vi har ju minskat ner våran sophämtning till en gång var 4:e vecka. Det låg 3 eller4 påsar i tunnan. Snacka om att vi måste vara bra på sopsortering! Undra om kommunen tänker införa var 8:e eller var 12:e veckas tömning? I såna fall anmäler vi oss.
Var med S och L och handlade lite fler julklappar idag. En till M och en till S blev köpt idag. Tänkte köpa bondgårdsdjur till L, jag har redan köpt en bondgård ( eller rättare sagt, jag gick med i en bokklubb och fick en bondgård som premie ). Letade efter en påse med flera djur i, kommer ihåg att det fanns när M och S var små. Men jag hittade ingen, det enda jag hittade var djur för 50 - 80 kronor/styck! Eftersom jag ville ha mer än en kossa eller en häst så tyckte jag att det skulle bli lite för mycket för min kassa. Men så kom jag ihåg att mamma/mormor har djur hemma hos sig. Så jag ringde henne och L skulle få "ärva" djuren av henne efter jul. Perfekt. Har laddat upp med lite böcker i presentskåpet så L får en bok i julklapp istället. 3 julklappar till ordnade. Funderare lite på julstädningen. Som jag skrev en annan dag så litar jag inte riktigt på familjen och städning. Dom ser inte dammråttorna. Men så har jag tänkt på det. Om vi släcker alla lampor och bara har levande ljus tända så sparar vi dels på el sen blir det mycket mysigare, sen syns inte dammråttorna heller. Bra va! Får ladda upp med plåster bara, om någon inte ser hörnen på möblerna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst blir det mycket till Återvinning, kallkompost har vi alltid haft.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...