Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 11 november 2007

Fars dag

Grattis alla pappor på eran dag.
Hade föräldrafika med alla pappor och mammorna fick också vara med. Bjöd på hemgjord jordgubbstårta, fylld med vaniljkräm och hemgjord chokladpudding. Presenterna till maken var: L hade gjort ett hjärta på kyrkis som det stod "till min snälla pappa i". S hade köpt toblerone och en mjukisnalle. M hade köpt jordnötter och jag ett sexpack öl. Lyx som inte brukar vara så vanlig här. Pappa/svärfar/farfar fick hembakade frallor. Dom har bara köpebröd hemma hos sig, så när han kommer hit brukar han nästan föräta sig på hembakt. Sen säger han varje gång han kommer "oh vad gott har ni hembakt idag med". Pappa/svärfar/morfar fick hemgjorda brända mandlar. Han är en riktig godisråtta. Bild och recept kommer här:
150 g. sötmandel1 3/4 dl strösocker1/2 dl kallt vatten
Blanda allt i en gjutjärnsgryta eller stekpanna.
Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning
Sänk värmen och rör tills vätskan förångats och sockret klumpar sig runt mandlarna.
Öka värmen så sockret karamelliseras och mandlarna blir blanka.
Häll upp dem på oljad folie och dela ev. på dem med hjälp av två gafflar.lite jobbigt att röra och röra och röra, men gott. Jag brukar blanda i lite karamellfärg för lite finare färg.

Inga kommentarer: