lördag 18 augusti 2007

Vanlig dag

Det har varit en vanlig dag. Jag har städat och lagat mat mest hela dagen. Till lunch blev det ostsoppa, väldigt lätt att laga och väldigt gott.
Ostsoppa:
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
1 liter mjölk
1 buljongtärning
4 dl riven ost
1 äggula
1 dl mjölk
Salt, peppar, paprikapulver
Smält margarinet i en kastrull. Strö över mjöl. Späd med mjölken och smula ner buljongtärningen. Låt koka 3 minuter. Rör ner osten och låt den smälta. Blanda äggulan med mjölk. Vispa ner det i soppan. Krydda.
Maken har gjort den en gång, men jag vet inte vad han gjorde. Den skar sig nämligen. Men då är maken inte speciellt van i köket!

Till mellis/ eftermiddagsfikat blev det fattiga riddare:
Fattiga riddare:
Doppa skivor av bröd, vitt formbröd blir godast, i mjölk blandat med
Uppvispat ägg och kanel. Stek dom gyllenbruna i stekpannan. Servera
Varma med ketchup eller jordgubbs- / hallonsylt.

Till kvällsmat åt vi hemgjord kebab med pommes frites.
Kebabkött:
500 g köttfärs
paprikapulver
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
Mixa allt i en matberedare. Kavla tunt, tunt med plastfolie över och under. Skär i bitar. Rulla till en rulle. Frys. Vid användning ta fram en rulle, skär i småbitar medans den fortfarande är fryst. Stek i olja i en stekpanna.

Till kvällsmys blir det chokladbollar som S har gjort. L hjälpte till på sitt vanliga vis, hon provsmakade smeten mellan varje boll.
Chokladbollar:
75 gram margarin
4 msk socker
0,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl havregryn
1 msk vatten
Pärlsocker/strössel/kokos att rulla dom i.
Lägg alla ingredienser i en skål. Blanda med elvispen. Rulla till små bollar och rulla dom i pärlsocker/strössel/kokos. Låt stå kallt en stund innan servering.

Jag har även varit ute på nätet och surfat en del. Sidorna jag besöker mest för tillfället är: Haro
och Alternativ. Den senare har jag nyss haft några böcker ute till försäljning på. Fick alla sålda och har varit på långpromenad med S och L för att posta den sista. Blev några kronor i plånboken i alla fall!

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...