Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 11 augusti 2007

Äppel päppel

Jag brukar koka eget äppelmos, göra äppelmust, äppelsaft, marmelad och gele. Jag bröjade med det när min farmor och hennes syster hade en kolonistuga. Det fanns massor med äppelträd där och det var nästan bara jag som tog till vara på alla äpplen. Sen fanns inte farmor och hennes syster längre bland oss, saknar dom fortfarande! Kolonistugan såldes. Men jag tiggde till mig äpplen varje år, kändes inget bra men jag ville så gärna fortsätta koka, safta och musta. Vi har ett eget äppelträd, men hittills har det bara gett några äpplen lagom mycket till att äta direkt. Men i år kryllar det av äpplen. Maken samlade ihop en omgång fallfrukt idag. En påse full blev det. Kokade genast 10 burkar äppelmos på hälften av äpplena, sen tog mina burkar slut. Ska koka saft någon annan dag. Va skönt att slippa tigga äpplen i år! L, S och M hjälpte mig att koka moset. Dom skötte malningen. Eftersåt festade L och M på varsin tallrik med äppelmos och mjölk.
Fick lingonveckan igår. Har börjat använda en menskopp och det är helt klart rekomenderbart. Den kan sitta inne i flera timmar, så jag glömmer nästan att jag har mens. Den kostar en del, men eftersom jag slipper köpa engångsskydd så lönar det sig snabbt. Sen blir det inget avfall heller.
Våra 4 marsvin (grisarna som jag brukar kalla dom) brukar få komma ut i trädgården på grönbete när det är varma sommardagar. Men eftersom jag har jobbat i flera dagar nu och det har regnat ett par dagar, så var det ett tag sedan dom var ute senast. Men idag var det dags igen. Det var en fröjd att se dom, dom blev hur lyckliga som helst och sprang runt och gjorde glädjeskutt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen! Alltid lika kul att läsa din blogg : ) Äppelmust tycker jag lät väldigt gott. Kramar fina vännen!
Yvonne

elly sa...

hejsan hoppas allt är bra med er.
glömde ringa tillbaka sorry
sköt om er kram
Elly