söndag 22 juli 2007

Begagnade prylar

Jag älskar att göra fynd och eftersom kassan inte är var den borde vara så består fynden mest av begagnade prylar ( andra människors skräp enligt maken ). Följande fyndades på loppis: en liten leksakshäst till L, två gamla nummer av tidningen Amelia, en plåtburk som jag ska fylla med hemgjort te och ge till min älskade mamma och ett par jeans till L allt för hör och häpna priset 16 kronor. Som hittat! En annons i den lokala tidningen i helgen gav följande en innedörr och en cykelkärra.
Förutom att fynda begagnade grejer har jag haft bakdag. Idag blev det bullar och frallor. Frallorna är så enkla att t o m maken som aldrig har bakat i hela sitt liv ( nästan ) klarar av dom. Receptet kommer här:
50 gram jäst
75 g margarin
5 dl mjölk
2 tsk salt
13 - 15 dl vetemjöl.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Lös upp jästen och tillsätt salt och så mycket mjöl att degen släpper ifrån kanten i bunken. Låt jäsa i 30 minuter under en bakduk. Häll upp den på mjölat bakbord. Rulla ut till längder och dela varje längd i "kubbar". Det blir ca 24 stycken. Lägg kubbarna på en plåt och låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
Grädda i 225 grader i 5 - 10 minuter.
Klart ät och njut.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...